Tortilla z kurczakiem miodowo-musztardowym.


Nie mam pojęcia co takiego jest w połączeniu miodu i musztardy, ale wszystko okraszone sosem na bazie tych dwóch składników automatycznie wydaje mi się bardziej wykwintne, wyszukane i przepyszne, choćby to był wrap z kurczakiem na szybko. Idealna opcja, żeby urozmaicić sobie oklepane kanapki na lunch.


Składniki:
tortilla pszenna  [62 g / 1 sztuka]
pierś z kurczaka [100 g]
ulubiona musztarda [20 g]
miód [20 g / łyżka]
tarta mozzarella [30 g]
► sok z cytryny [łyżka]
sałata lodowa [3 liście]
► pomidor [pół średniego]
    
Przygotowanie:
  1. Oczyszczonego kurczaka pokroić w kawałki i usmażyć na nieprzywierającej patelni bądź podpiec w piekarniku aż do ścięcia się mięsa.
  2. Z musztardy, miodu i soku z cytryny utworzyć sos, pokryć nim dokładnie kurczaka i wstawić do lodówki na przynajmniej pół godziny, żeby smaki się przeszły.
  3. Na placku pszennym rozsypać ser i zapiec przez ok. 5 min, aż mozzarella zacznie się topić.
  4. Na ciepłą tortillę wyłożyć kurczaka i warzywa, zawinąć i jeść ;)
Smacznego!


Powiązane artykuły

6 komentarze:

  1. Uwielbiam takie połączenia smaków :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Od czasu do czasu też mam ochotę na takie pyszności ^^

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj, już od bardzo dawna nie jadłam tortilli :) W moim wykonaniu zwykle lądują same warzywa, bo kurczak ostatnio mi się przejadł. Za to sos miodowo-musztardowy bardzo mnie zaciekawił, dodaj sobie przepis do zakładek, żeby o nim nie zapomnieć ^^

    OdpowiedzUsuń
  4. Musztarda + miód to idealne połączenie ;)) mniam!!

    OdpowiedzUsuń
  5. O tak! Uwielbiam takie tortille :)

    OdpowiedzUsuń
  6. O tak, sos miodowo-musztardowy jest najlepszy :)

    OdpowiedzUsuń