Zielony makaron z cukinią i mielonym indykiem.


Nie nazwałabym tego przepisem, ale bardziej pomysłem na obiad ;) Jak pewnie widzicie, nie staram się być Master Chefem i zarzucać Was kosmicznymi przepisami z ekskluzywnymi składnikami. Ten makaron jest tak prosty do zrobienia, że brak mi słów. Ale pyszny, sycący i wart 10 min pracy w kuchni ;)

Składniki:
zielony makaron szpinakowy [75 g]
cukinia [200 g]
oliwa [5 g / łyżeczka]
mięso mielone z indyka [100 g]
czosnek granulowany [1/3 łyżeczki]
oregano [1/3 łyżeczki]
sól morska [1/3 łyżeczki]

Przygotowanie:
  1.  Mięso przesmażyć na oliwie i po ścięciu doprawić do smaku oregano i czosnkiem. 
  2. Umytą cukinię pokroić w grubą kostkę, dorzucić na patelnię i poddusić do miękkości uprzednio dodając soli, żeby cukinia puściła wodę.
  3. Po ok. 15 min wymieszać z makaronem ugotowanym al dente i podawać.
Smacznego!

Powiązane artykuły

5 komentarze:

  1. Uwielbiam makaron a takie danie pojawia się u mnie dość często :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kocham makarony, w każdej postaci :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Proste przepisy są dla mnie idealne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pięknie te Twoje dania wyglądają ;-) Od samego patrzenia chce się jeść :-D

    OdpowiedzUsuń