Zielona tortilla z hummusem, czerwoną fasolą i ogórkiem kiszonym.


Na blogu pojawiło się już bardzo wiele wrapów z przeróżnymi farszami i nadzieniami. Ten jest zdecydowanie najbardziej nafaszerowany witaminami, bo mamy tu hummus, mix sałat i kiełki lucerny, jest też wyraźna w smaku czerwona fasola i kiszony ogórek. To połączenie jest naprawdę przepyszne, choć oczywiście składniki można dowolnie wymieniać. 
Składniki:
Składniki na 1 porcję. 
tortilla pszenna [62 g / 1 sztuka]
hummus [10 g / łyżka]

fasola czerwona z puszki [60 g / 1/4 puszki]
► ogórek kiszony [60 g/ 1 sztuki]
mix sałat z rukolą [garść]
► kiełki lucerny [łyżeczka]

Przygotowanie:
  1. Najprostsza instrukcja świata: zapakować wszystko do podgrzanej tortilli, zawinąć i pałaszować!
Smacznego!

Powiązane artykuły

9 komentarze:

  1. Uwielbiam czerwoną fasole :) tortilla wygląda przepysznie

    OdpowiedzUsuń
  2. Teraz to mnie zaskoczyłaś! Nigdy nie jadłam podobnej mieszanki smaków,a wygląda pysznie. PS. Zgrubnę od zdjęć jakie serwujesz... :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie zgrubniesz, to sama sałata przecież ;D

      Usuń
  3. Mniam i zrobiłam się głodna :-) i chyba będę musiała coś zjeść :-) pysznie kochana :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ależ pyszności, uwielbiam tak smakowicie nadziane tortille:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wracam z uczelni i tylko bardziej poczułam, że jestem głodna ;c Mega połączenie, tym bardziej, że ostatnio jakoś zasmakowałam w czerwonej fasoli. Muszę zwiększyć tempo wypróbowania nowych przepisów, bo jeśli zostanie to bez zmian, to życia mi na to nie wystarczy xD

    OdpowiedzUsuń
  6. Zdrowa tortilla, pycha :) Lubię w tych plackach połączenie z fasola :)

    OdpowiedzUsuń