Kokosowe mango lassi (3 składniki)

Tradycyjne lassi to orzeźwiający, indyjski napój na gorące dni. Są dwie opcje: słona i wytrawna i słodka, owocowa. Oryginalnie przygotowywane na bazie jogurtu i świeżych owoców, w mojej wersji wykorzystamy domowe mleko kokosowe, żeby wznieść ten pomysłowy koktajl na wyższy poziom smaku i zdrowia :) No i oczywiście najważniejsza kwestia - mało składników i prostota wykonania certyfikowana przez pierwszego lenia RP (czyli przeze mnie :))
kalorie i makroskładniki dla 1 porcji
Składniki:
 składniki na 2 porcje
domowe mleko kokosowe (lub inne ulubione, tradycyjne, roślinne, jogurt naturalny) [250 ml / 1 szklanka]
► świeże, dojrzałe mango [250-300 g / 1 sztuka]
kostki lodu [6-8 sztuk]  

Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki wrzucamy do miski lub misy blendera i blendujemy na gładką masę. Do smaku można dodać cynamonu, chili lub listki świeżej mięty.

Smacznego!
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.445220809009177.1073741832.361368020727790&type=3

Etykiety: , , , , ,