Łosoś w musztardzie francuskiej (3 składniki)

Ten banalnie prosty sposób na łososia to idealne małe oszustwo dla Waszych gości, którzy na bank będą myśleli, że spędziliście godziny nad przygotowywaniem wykwintnego dania. Będziecie mogli z dumą oznajmić, że obrzuciliście go tylko musztardą ze słoika i nie macie pojęcia jakim cudem wyszedł jak prosto z wypasionej restauracji :) 


kalorie i makroskładniki dla 1 porcji  

Składniki:
składniki na 2 porcje
► filet z łososia [ok. 200 g]
musztarda francuska [3 łyżeczki] 
► miód [1 łyżeczka]

Przygotowanie:
  1. Łososia osuszyć ręcznikiem papierowym i położyć skórą do dołu.
  2. Zmieszać musztardę z miodem i polać obficie filety.
  3. Tak przygotowaną rybę położyć na blaszce wyłożonej papierem bądź w odkrytym naczyniu żaroodpornym.
  4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 15-20 minut.

Smacznego!

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.445220809009177.1073741832.361368020727790&type=3

Etykiety: , ,