Łosoś w musztardzie francuskiej (3 składniki)

Ten banalnie prosty sposób na łososia to idealne małe oszustwo dla Waszych gości, którzy na bank będą myśleli, że spędziliście godziny nad przygotowywaniem wykwintnego dania. Będziecie mogli z dumą oznajmić, że obrzuciliście go tylko musztardą ze słoika i nie macie pojęcia jakim cudem wyszedł jak prosto z wypasionej restauracji :) 


kalorie i makroskładniki dla 1 porcji  
Składniki:
składniki na 2 porcje
► filet z łososia [ok. 200 g]
musztarda francuska [3 łyżeczki] 
► miód [1 łyżeczka]

Przygotowanie:
  1. Łososia osuszyć ręcznikiem papierowym i położyć skórą do dołu.
  2. Zmieszać musztardę, olej i miód i polać obficie filety.
  3. Tak przygotowaną rybę położyć na blaszce wyłożonej papierem bądź w odkrytym naczyniu żaroodpornym.
  4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 15-20 minut.

Smacznego!

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.445220809009177.1073741832.361368020727790&type=3

Powiązane artykuły

18 komentarze:

  1. Wygląda bardzo apetycznie! :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Właśnie przed chwilą jadłam łososia :):) Jak dla mnie - najlepsza rybka :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam dokładnie takie samo zdanie :)

      Usuń
  3. Przepysznie! I bajeczne zdjęcia - aż ślinka cieknie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, zwłaszcza za fotograficzny komplement <3

      Usuń
    2. Ależ proszę - w pełni zasłużony :)

      Usuń
  4. Ooooo cudo. Lecę jutro po łososia, uwielbiam w każdej postaci :-).

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam nadzieję, że wyjdzie pysznie!

      Usuń
  5. Ale bajecznie się prezentuje :>

    OdpowiedzUsuń
  6. W jakiej temperaturze należy go piec?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 180 stopni, dziękuję za zwrócenie uwagi, już poprawiam :)

      Usuń
  7. Witam . Mam pytanko czy zamiast musztardy francuskiej mogę użyć rosyjską??

    OdpowiedzUsuń