Ciastka z masła orzechowego (3 składniki)

 
Te bezglutenowe, bezmączne ciasteczka niejednokrotnie zostały nazwane najlepszymi na świecie przez osoby, które ich próbowały. Są niesamowicie delikatne, mięciutkie, wręcz rozpadają się w ustach, a połączenie słonawego masła orzechowego z cukrem daje idealnie wyważoną mieszankę smaków. Można je dodatkowo posypać kawałkami czekolady, wtedy są po prostu obłędne! 

Składniki:
składniki na 15 ciasteczek
►  masło orzechowe [250 g / 1 szklanka]
►  cukier trzcinowy [175 g / 3/4 szklanki]
►  jajko [1 sztuka]

Przygotowanie:
  1.  Wymieszać wszystkie składniki do uzyskania gładkiej masy.
  2.  Formować kulki z mniej więcej łyżki ciasta. Z masy powinno wyjść ok. 15 kuleczek.
  3.  Rozłożyć kuleczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i każdą rozpłaszczyć dłonią. Opcjonalnie można
  4.  Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 10 min, przestudzić na kratce przed podaniem.

Smacznego!

Etykiety: , , , , , , , ,