Domowa zupka chińska - toskańska pomidorowa (6 składników)

Nareszcie! Kolejna odsłona domowej zupki chińskiej - tym razem powinnam napisać włoskiej. Miałam kilka podejść do pomidorowej, aż w końcu wyszła przepyszna: gęsta, głęboka w smaku, sycąca. Idealna na jesienne dni, kiedy w pracy macie tylko czajnik. A wszystko bez prochu i chemii. Dajcie znać czy smakowało!

Składniki:
 składniki na 1 kubek
► domowa kostka rosołowa [1 łyżka]
► passata pomidorowa  [6 łyżek]
► olej z suszonych pomidorów [1 łyżka]
suszone pomidory pokrojone w kostkę [2-3 sztuki] (opcjonalnie)
► mąka kukurydziana [1 łyżeczka]
► cienki makaron ryżowy [ile zmieści się w pojemniku :)]
Dodatkowo:
► ulubione przyprawy (u mnie 1/2 łyżeczki bazylii i oregano)

Przygotowanie:
  1. Na spód opakowania dodać mokre składniki i przyprawy, następnie warzywa i resztę wypełnić makaronem ryżowym i posypać dodatkami, Zakręcić pojemnik szczelnie (jeśli będzie zabierany np. do pracy).
  2. Zalać wrzątkiem do zakrycia składników, przykryć na 5 minut i podawać :)

Smacznego!



https://www.facebook.com/media/set/?set=a.445220809009177.1073741832.361368020727790&type=3

Etykiety: , , , , , , , , , , ,