Zdrowe babeczki białkowe z malinami (5 składników)

Wiem, że tęskniliście za fit słodyczami, więc nie mogłam pominąć tego przepisu w pierwszych tygodniach nowego roku. Jak zwykle bez cukru, masła, oleju, mąki, glutenu, za to z soczystymi owocami i dużą ilością białka. Koniecznie dodajcie maliny do środka - zdecydowanie ,,robią'' robotę :)

Składniki
► banan [2 sztuki]
► jajko [1 sztuka]
► mielone migdały [2 łyżki]
► odżywka białkowa [1 miarka / 30 g]
► mrożone maliny [ok. 15 sztuk]

Przygotowanie
  1. Wszystkie składniki poza malinami zblendować w dużej misce. 
  2. Natłuścić foremki.
  3. Przelać masę do 5 foremek i w każdej umieścić po 2-3 mrożone maliny (tak, aby były przykryte ciastem).
  4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-23 minuty (w zależności od piekarnika, babeczki powinny być całkowicie upieczone, górą zacznie wyciekać malinowy sok.
  5. Ostudzić i podawać.

Smacznego!

Nadal głodny? :)

8 komentarze:

  1. Ale urocze! Coś czuję, że byłabym w nich zakochana :)
    https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Akurat chciałam szukać jakiegoś łatwego przepisu na babeczki :D wyglądają przepysznie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Smacznego! <3 Mam nadzieję, że przypadną Ci do gustu :)

      Usuń
  3. co zamiast odżywki białkowej?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bez ściemniania - nigdy nie robiłam ich bez odżywki, to baza tego przepisu, nie wiem czy wyjdą z jakimkolwiek zamiennikiem ;<

      Usuń