Zdrowe czekoladki miodowe (3 składniki)

Dosłownie rozpływające się w ustach, delikatne, bardzo słodkie, z wyraźną nutą miodu. Idealne na prezent walentynkowy, imprezę albo godne zastępstwo klasycznych bombonierek. Bajeczne do kawy, czy popołudniowej herbaty, robi się je ekspresowo, a wszystkie składniki pewnie i tak już macie w kuchni. Nie ma co dłużej myśleć :)

* kalorie i makroskładniki dla 1 sztuki

Składniki
Składniki na 10 czekoladek  
► olej kokosowy [30 g / 3 łyżki]
► miód [2 łyżki/ 50 g]
► kakao ciemne [15 g / 3 łyżki]

Przygotowanie 
  1. Olej rozpuścić z miodem w garnuszku lub mikrofali. 
  2. Dodać kakao i mieszać energicznie do uzyskania gładkiej masy.
  3. Przelać do silikonowych foremek i wstawić do zamrażarki do momentu stężenia (15-20 minut).
  4. Zajadać lub obdarować!

Smacznego! 

Nadal głodny? :)

6 komentarze:

  1. wyglądają niesamowicie *-* i można sobie bezkarnie wmawiać, że skoro zdrowe to nie będzie się po nich małą kulką :3 ideolo

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dla mnie to jest lenistwo idealne - wolę iść w dresie do kuchni i na szybko zrobić czekoladki niż się ubierać i iść do sklepu po coś słodkiego :D Acz nie wiem czy nie skończę jak kulka :D

      Usuń
  2. Wyglądają jak z najlepszej czekoladziarni <3 (o ile takie słowo istnieje :D)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Haha, nawet jeśli nie, to teraz już istnieje :D Dzięki <3

      Usuń