Zdrowe czekoladki miodowe (3 składniki)

Dosłownie rozpływające się w ustach, delikatne, bardzo słodkie, z wyraźną nutą miodu. Idealne na prezent walentynkowy, imprezę albo godne zastępstwo klasycznych bombonierek. Bajeczne do kawy, czy popołudniowej herbaty, robi się je ekspresowo, a wszystkie składniki pewnie i tak już macie w kuchni. Nie ma co dłużej myśleć :)

* kalorie i makroskładniki dla 1 sztuki

Składniki
Składniki na 10 czekoladek  
► olej kokosowy [30 g / 3 łyżki]
► miód [2 łyżki/ 50 g]
► kakao ciemne [15 g / 3 łyżki]

Przygotowanie 
  1. Olej rozpuścić z miodem w garnuszku lub mikrofali. 
  2. Dodać kakao i mieszać energicznie do uzyskania gładkiej masy.
  3. Przelać do silikonowych foremek i wstawić do zamrażarki do momentu stężenia (15-20 minut).
  4. Zajadać lub obdarować!

Smacznego! 


Etykiety: , , , , , , , , , , ,