Miękkie krówki Reese's (2 składniki)


Przyznam szczerze, że przepisy, które są tak obrzydliwie proste, że sama zastanawiam się czy w ogóle jest sens je publikować, cieszą mnie najbardziej. To przepisy, które wykorzystuje się non stop, a potem robi w ciemno, bez przepisu i bez proporcji. Możecie nazwać je jak chcecie - krówki, czekoladki czy praliny. Możecie je podawać w małych foremkach, w formie czekoladowej tabliczki lub pocięte na zgrabne cukierki, które rozpływają się w ustach. Zawierają dwa proste składniki, a w smaku są naprawdę niezwykłe.



kalorie i makroskładniki dla1 sztuki

Składniki

Składniki na 18 krówek
► czekolada deserowa [100 g / 1 tabliczka]
► masło orzechowe [60 g / 3 łyżki]

Przygotowanie
  1. Czekoladę i masło orzechowe rozpuścić razem w kąpieli wodnej.
  2. Gdy masa będzie rozpuszczona i dobrze wymieszana, przelać ją do silikonowej foremki lub pojemnika wyłożonego folią aluminiową.
  3. Wstawić do lodówki do stężenia (ok. godzina).

Smacznego! 
 

Nadal głodny? :)

4 komentarze:

  1. O jakie proste :) Aż chce się spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wow Moje ulubione dwa składniki :-) zaraz robię :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Trafiłaś w mój gust w 100%! Bajeczne :)
    https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam, absolutnie wyglądają super :) Jestem wielką fanką krówek, ale nie jadłam ich już dobre kilka miesięcy...

    OdpowiedzUsuń