Spaghetti z orzechowym ragu (3 składniki)


Spaghetti z pomidorowym sosem to chyba pewniak w każdym domu. Jeśli znudziliście się już klasyczną wersją, polecam wymienić mięso na... aromatyczne orzechy włoskie o kuszącym zapachu wędzonki! Do tego masa ziół, gęsty, pomidorowy sos, makaron obowiązkowo al dente no i solidna szczypta płatków drożdżowych lub parmezanu z kruszonych migdałów.

Składniki
Składniki na 4 porcje
► makaron spaghetti [300 g]
mięso mielone z orzechów [100 g]
► passata pomidorowa [400 g]

Dodatkowo
► bazylia [1 łyżeczka]
► oregano [1 łyżeczka]
► czosnek granulowany [1 łyżeczka]
► sól [1 łyżeczka]
► świeżo mielony pieprz [do smaku]

Przygotowanie
  1. Passatę przelać na patelnię, doprawić ziołami i przyprawami i redukować na małym ogniu przez ok 15 minut. 
  2.  Po upływie tego czasu dodać uprzednio przygotowane orzechy.
  3. Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  4. Podawać wszystko póki gorące.

Smacznego! 

Nadal głodny? :)

0 komentarze:

Prześlij komentarz